ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ: Τροπολογία για όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι»

Χιόνισε σήμερα στη Θέρμη. Προχθές είχαμε και ένα τοπικό πανηγύρι, έδειχνε ότι θα χιονίσει. Εμείς, 1.200 νοικοκυριά στο Δήμο μας, πάνω από 4.000 ενεργοί πολίτες, «είδαμε μια άσπρη μέρα»! Δημοσιεύτηκε στο ημερήσιο Τύπο η τροπολογία που ουσιαστικά ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΕΤΗΔΕ («χαράτσι»). Είναι η πρώτη μεγάλη μας νίκη. Μαζί με δεκάδες, εκατοντάδες, άλλες κινήσεις καταφέραμε κάτι που πριν λίγους μήνες έμοιαζε ακατόρθωτο. Η δικαίωσή μας είναι η απάντηση σε όσους μοιρολατρικά  μας έλεγαν «δεν θα καταφέρετε τίποτα».

Η τροπολογία δημοσιεύτηκε στα «ψηλά» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/02/2012_425399) με έναν τίτλο που επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να κρύψει τη νίκη όσων αγωνίστηκαν ενάντια στο «χαράτσι». Το ψέμα δεν έχει όρια. Κατανοούμε ότι η είδηση θα περάσει στα ψιλά των ΜΜΕ. Με λύπη μας διαπιστώσαμε εδώ και μήνες την «ομερτά» για τις κινήσεις μας. Υπήρχαν βέβαια και εξαιρέσεις που τιμούν το λειτούργημα του δημοσιογράφου.

Η χθεσινή τροπολογία ορίζει ότι μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων, το χρέος θα πηγαίνει στην εφορία, η οποία θα είναι αρμόδια για τη λήψη ακόμα και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Η τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή ορίζει ότι, αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το ειδικό τέλος ακινήτων και αποστέλλουν κατάσταση στη ΓΓΠΣ, βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Με την τροπολογία ρυθμίζονται και θέματα διχογνωμίας εφόρου και φορολογουμένου, αν ο φορολογούμενος ζητά εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων λόγω προβλημάτων υγείας ή οικονομικής κατάστασης και ο έφορος απορρίπτει το αίτημα.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι σε προθεσμία δύο μηνών από την κοινοποίηση της απόφασης του προϊσταμένου της εφορίας μπορούν να ασκήσουν ένσταση στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα σε ειδική τριμελή επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η ομάδα νομικής υποστήριξης της Πρωτοβουλίας μας αναμένει το ψηφισθέν κείμενο της τροπολογίας για να το μελετήσει. Εμείς θα συνεχίσουμε αναπροσαρμόζοντας τη δράση μας στα νέα δεδομένα.

Πείτε στους φίλους σας και στους γείτονες σας να έρθουν άμεσα να καταθέσουν δικαιολογητικά για την επίδωση εξώδικου στη ΔΕΗ. Η διαδικασία αυτή πλέον έχει ΑΜΕΣΟ και ΑΠΤΟ αποτέλεσμα στο βαθμό που συνιστά δημόσια άρνηση πληρωμής του Τέλους ΕΕΤΗΔΕ («χαράτσ黨) και άρα υπάγει τον πολίτη σε αυτούς που θα επωφεληθούν από την υπό ψήφιση τροπολογία.

Χιόνισε σήμερα στη Θέρμη…

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s