Πατάτες, Ρύζι και Μέλι από παραγωγούς

Η EΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΕΡΜΗΣ έχει έρθει σε επαφή με παραγωγούς και οργανώνει τη διάθεση πατάτας, ρυζιού και μελιού. Πρόκειται για την τρίτη και μεγαλύτερης κλίμακας προσπάθεια απευθείας διάθεσης προϊόντων από παραγωγούς σε καταναλωτές μετά τη διάθεση 50 συνολικά τόνων πατάτας στο Δήμο μας, στη Θέρμη στις 24/3  (από την Επιτροπή μας) και στο Νέο Ρύσιο στις 7/4 (από πολίτες του Ν. Ρυσίου σε συνεργασία με την Επιτροπή μας και με την Επιτροπή Πολιτών Μίκρας). Η πώληση θα γίνει κατευθείαν από τον παραγωγό βάσει όλων των νόμιμων διαδικασιών.

Η διάθεση θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου στο χώρο της νέας λαϊκής αγοράς Θέρμης, πέριξ της διασταύρωσης Θέρμης – Πανοράματος (απέναντι από το δασύλλιο με το εκκλησάκι του Αγ. Τρύφωνα).

 Η πώληση θα γίνει ΜΟΝΟ σε όσους θα έχουν δηλώσει πρόθεση αγοράς.

Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές από τις 18 έως τις 25 Απριλίου.

 Ελάτε να δώσετε τις παραγγελίες σας στο Πολιτιστικό της Θέρμης 10:00πμ -13:00μμ (καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής)  ή στείλτε ένα email στο th24312@gmail.com

Θερμή παράκκλιση να μην τηλεφωνείτε για παραγγελίες στο Πολιτιστικό διότι θα προκύψουν προβλήματα στο τηλεφωνικό του κέντρο

* Οι πατάτες  είναι  της  ανώτερης  στην  Ελλάδα  διαθέσιμης ποικιλίας Agria (αυτό εξηγεί τη διαφορά τιμής από την προηγούμενη  παραγγελίας  μας).  Διατίθενται  από  παραγωγό  από  τα  Μεγάλα  Λιβάδια  σε  συσκευασία  των  20  κιλών  έναντι  τιμής  30  λεπτών το κιλό.

* Το μέλι διατίθεται από τον Αγροτικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό της Νικήτης (Μέλι ΣΙΘΩΝ) σε συσκευασία ασφαλείας 3 κιλών έναντι τιμής 6 Ευρώ το κιλό. Η επιλογή ανθόμελου ή πευκόμελου γίνεται την ώρα της παραγγελίας.

* Το ρύζι είναι ποικιλίας ΚΑΡΟΛΙΝΑ και διατίθεται από παραγωγό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σερρών σε συσκευασίες των 3 κιλών έναντι τιμής 1 Ευρώ το κιλό.

Όσοι παραγγείλουν θα παραλάβουν ένα έντυπο παραγγελίας που θα ορίζει την ακριβή ώρα προσέλευσης τους. Η τήρηση της ώρας προσέλευσης είναι πολύ βασική για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διανομή.

Η διανομή, που θα πραγματοποιηθεί κατά πρώτο λόγο από τον ίδιο τον ΠΑΡΑΓΩΓΟ, αλλά με τη βοήθεια και των εθελοντών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, θα γίνει αυστηρά, σύμφωνα με τα έντυπα παραγγελίας. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, η οποία υπογραμμίζεται ότι καμία ευθύνη, κανένα κέρδος και καμία ανάμιξη κατά τα λοιπά στη διάθεση και πώληση των συμφωνηθέντων ποσοτήτων μεταξύ των συμβαλλομένων μερών ΔΕΝ έχει, θα παρέχει μόνο διευκολύνσεις για την πραγματοποίηση της συμφωνούμενης πώλησης και διάθεσης μέσω εθελοντών της την ημέρα εκείνη.

Η συγκεκριμένη δράση έχει χαρακτήρα αγωνιστικής αλληλεγγύης προς τους πολίτες και τους παραγωγούς που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης.  Στοχεύουμε στη δημιουργία εναλλακτικών δικτύων διανομής των προϊόντων. Παράλληλα, η δράση αυτή έχει και έναν πιλοτικό χαρακτήρα καθότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ εξετάζει τις δυνατότητες διάθεσης και άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης κατευθείαν από παραγωγούς. Οι όροι διάθεσης των προϊόντων θα διατυπωθούν αναλυτικά με ανάρτηση που θα ακολουθήσει.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s