Χωρίς το χαράτσι εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Έφτασαν ήδη στα χέρια των καταναλωτών οι πρώτοι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί χωρίς το Τέλος ΕΕΤΗΔΕ («χαράτσι»). Οι εν λόγω λογαριασμοί παρουσιάζουν λογιστικές ιδιαιτερότητες (π.χ. πίστωση ποσού) που πιθανά θα προκαλέσουν ερωτήματα και δυσκολίες στον υπολογισμό του ποσού που πρέπει να καταβάλουν οι καταναλωτές.

Στο εντωμεταξύ, οδηγίες από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το «χαράτσι» του 2012 και αν αυτό θα καταβληθεί όπως πέρυσι μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αναμένει η ΔΕΗ. Όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ, μέχρι τότε και για «μικρό χρονικό διάστημα», οι λογαριασμοί θα εκδίδονται χωρίς το τέλος ακινήτων. Υπενθυμίζουμε ότι ο φετινός σχεδιασμός προέβλεπε την κατανομή του Τέλους ΕΕΤΗΔΕ σε περισσότερες δόσεις. Όπως η ίδια η ΔΕΗ παραδέχεται,  το «χαράτσι» είναι η βασική αιτία για τα έντονα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της αδυναμίας πολλών καταναλωτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς με το τέλος.

Η Επιτροπή μας είναι στη διάθεση των πολιτών κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να τους βοηθήσει στον υπολογισμό του σωστού ποσού πληρωμής.

Η αφαίρεση του «χαρατσιού» από τους λογαριασμούς σε προεκλογική περίοδο δείχνει πόσο σημαντική και αποτελεσματική υπήρξε η κινητοποίηση όλων μας για το ζήτημα. Το πρόβλημα έγινε φανερό σε όσους το επέβαλαν και τώρα «τρέχουν» να το μαζέψουν… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΘΑ συνεχίσουμε μέχρι την τελική ανάκληση του άδικου μέτρου.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s