Παρακρατήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Όπως σημειώσαμε και στις 18/5 οι λογαρισαμοί της ΔΕΗ δεν περιέχουν το χαράτσι. Μεγάλη η νίκη μας σε συνδιασμό και με τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποσυνδέει την ηλεκτροδότηση από την οφειλή του Τέλους ΕΕΤΗΔΕ.

Όσο περισσότεροι λογαρισμοί έρχονται τόσο διαπιστώουμε ότι η ΔΕΗ έχει διαπράξει υπεξαίρεση. Μέρος της πληρωμής που κάναμε για το ρεύμα έχει αποδοθεί για το χαράτσι. Το πρόβλημα υπάρχει στην πλειοψηφία των καταναλωτών, είτε έχουν πιστωτικό είτε χρεωστικό λογαριασμό. Βρισκόμαστε εδώ και μέρες σε αναζήτηση νομικής λύσης. Η παρακράτηση αυτού του ποσού είναι εντελώς παράνομη, δεν προκύπτει από κανένα νομικό πλαίσιο, καμία υπουργική απόφαση κλπ. Κάναμε παράσταση στη ΔΕΗ χωρίς αποτέλεσμα. Κάναμε δειγματοληπτικό έλεγχο με το ΑΦΜ αρκετών πολιτών που επισκέφτηκαν τις ΔΟΥ και είδαμε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει «βεβαιωθεί» στις ΔΟΥ. Επιπλέον, μάθαμε ότι η ΔΕΗ δεν απέδωσε τα δημοτικά τέλη (ούτε στο Δήμο Θέρμης) και τα κράτησε για το χαράτσι!!!

Αν μέχρι τώρα πληρώνατε το ποσό του λογαριασμού αφαιρώντας ακριβώς το Χαράτσι, θα δείτε το αφαιρούμενο ποσό (που προαναφέρθηκε) να είναι ακριβώς το ίδιο με το ανεξόφλητο ποσό της δεύτερης σελίδας του λογαριασμού. Σ’ αυτήν την περίπτωση το συνολικό ποσό πληρωμής θα είναι αυτό που πραγματικά οφείλετε για ΔΕΗ+Δημοτικά τέλη+ΕΡΤ. Αυτό φαίνεται και στo παράδειγμα – εικόνα που παραθέτουμε:

(Τα γραφικά της εικόνας τα λάβαμε από τις Συλλογικότητες Λαμίας)

Κατανοείται ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε σωρεία παρανομιών. Εντός των επόμενων ημερών θα έχουμε, σε συνεργασία με άλλες επιτροπές και νομικούς, φτάσει σε μια συγκεκριμένη πρόταση και θα την αναρτήσουμε στο ιστολόγιο μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s