Αποφάσεις συνέλευσης – συγκέντρωσης 6/6/2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση – συνέλευση της 6/6/2012. Παρουσία 220-240 συμπολιτών μας συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα. Η Επιτροπή πραγματοποίησε μια συνολική ενημέρωση για τις δράσεις της και εξήγησε το πρόβλημα που προκύπτει στους πρόσφατους λογαριασμούς της ΔΕΗ όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι (σε προηγούμενη ανάρτηση μπορείται να διαβάσετε την εισήγηση της Επιτροπής).  Ο δικηγόρος κ. Μανώλης Λαμτζίδης εξήγησε τις νομικές παραμέτρους του ζητήματος (εδώ μπορείται να διαβάσετε την εισήγηση του κ. Λαμτζίδη: https://denplironothermis.wordpress.com/2012/06/15/%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD/). Πολλοί πολίτες έθεσαν διάφορα ερωτήματα για πτυχές του προβλήματος.

Καταλήξαμε στα εξής:

1) Σταματάμε την κατάθεση εξώδικων λόγω της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ.

2) Συνεχίζουμε τη δράση μας ενάντια στο χαράτσι μέχρι να δικαιωθούμε. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ το ΕΕΤΗΔΕ κρίθηκε νόμιμο εφόσων δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα. Οπότε η ιστορία με το ΣτΕ δεν έχει τελειώσει ακόμα.

3) Δεν συμπληρώνουμε τον κωδικό 205 του πίνακα 5 στις φορολογικές δηλώσεις με τον αριθμό παροχής ρεύματος. Είναι προαιρετικό πεδίο κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης. Ετσι δεν μπορούν να συσχετίσουν το ΑΦΜ μας με τον λογαριασμό ρεύματος ώστε να μας χρεώσουν το ΕΕΤΗΔΕ στο εκκαθαριστικό.

4) Προχωράμε σε κατάθεση ομαδικών ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ για παράνομη κατακράτηση ποσών που θα έπρεπε να αποδοθούν για εξόφληση της ηλεκτροδότησης, των Δημοτικών Τελών κλπ. και που έχουν αποδοθεί για το χαράτσι. Η Επιτροπή και οι νομικοί χρειάζονται περίπου 3 εβδομάδες για να συντάξουν το έγγραφο ασφαλιστικών μέτρων και να συγκροτήσουν το μηχανισμό συγκέντρωσης των δικαιολογητικών. Θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση σε περίπου 3 εβδομάδες.

5) Στο διάστημα αυτό συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς χωρίς το χαράτσι. Αν έχετε δυσκολίες στον υπολογισμό, τα μέλη της Επιτροπής βρίσκονται καθημερινά (Δευτέρα – Πέμπτη) στο Πολιτιστικό της Θέρμης, ώρες 10.00πμ – 13.00μμ

6) Μπορούμε να καταθέσουμε στη ΔΕΗ αίτηση ώστε να λογοδοτήσει για το τι έχουν γίνει τα χρήματα που καταθέσαμε για την εξόφληση ΜΟΝΟ του ρεύματος+παρελκόμενα-ΕΕΤΗΔΕ. Κάποιοι στη Καλαμαριά το έχουν κάνει ήδη. Σε λίγες μέρες θα αναρτήσουμε υπόδειγμα της εν λόγω αίτησης και οδηγίες για τη διαδικασία.

7) Η Επιτροπή θα βρίσκεται τον Ιούλιο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 10.00 – 13.00 στο Πολιτιστικό της Θέρμης. Από τα τέλη Αυγούστου  θα γίνει προγραματισμός δράσεων. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν είναι καλοδεχούμενοι! Έχουμε ανάγκη από κάθε είδους βοήθεια. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s