Προς τους παραγωγούς και τους καταναλωτές: Όροι διάθεσης των προϊόντων

Εν έψει της πρώτης διάθεσης προϊόντων που θα γίνει στις 13/10/2011 από την Επιτροπή μας στη Θέρμη, δημοσιοποιούμε τους όρους διάθεσης των προϊόντων που υπογράφει κάθε παραγωγός.

Όροι διάθεσης προϊόντων

 Όροι Πώλησης και Διάθεσης ………………… μεταξύ Παραγωγού και Δημοτών/Κατοίκων Θέρμης Θεσσαλονίκης, απευθείας (χωρίς μεσάζοντες)

 
1. Στο χώρο της νέας λαϊκής αγοράς Θέρμης, πέριξ της διασταύρωσης Θέρμης – Πανοράματος, απέναντι από το δασύλλιο με το εκκλησάκι του Αγ. Τρύφωνα («τόπος παροχής»), την ………………….., ημέρα ……………….., θα πωληθούν ……………………………………………………..  σε Δημότες/Κατοίκους Θέρμης, που θα παραγγείλουν δια της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης» (στο εξής «Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ»). Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ» θα μεταβιβάσει στον «ΠΑΡΑΓΩΓΟ» τις παραγγελίες αυτές σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την ημέρα διανομής, το οποίο θα καθοριστεί ειδικότερα από τον «ΠΑΡΑΓΩΓΟ».

2. ………………………………. θα είναι ποικιλίας …………………….. και θα διατεθεί σε  συσκευασίες των ……………………. κιλών με  ……€/κιλό (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

3. Η διανομή στον ανωτέρω τόπο θα ξεκινήσει την………..π.μ. και θα λήξει στις ……. μ.μ. Ωστόσο, ο «ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» θα παρευρίσκεται στον τόπο παροχής από την ………..  π.μ., προκειμένου να διευθετηθεί η οργάνωση της διανομής και η κυκλοφορία των προσερχόμενων οχημάτων των ενδιαφερομένων αγοραστών, με την εθελοντική βοήθεια των μελών της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ».

4. Η πραγματοποίηση της πώλησης και διάθεσης των παραγγελθέντων θα λάβει χώρα απευθείας μεταξύ του «ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ» και των αγοραστών, χωρίς την μεσολάβηση μεσαζόντων. Οι συναλλαγές θα γίνουν τμηματικά και ανάλογα με την ώρα προσέλευσης που αντιστοιχεί σε κάθε αγοραστή (βάσει της κατ’ αύξοντα αριθμό παραγγελίας του), για την οποία ειδικότερα ο αγοραστής θα πρέπει να  ενημερωθεί από την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ».

5. Η ευθύνη για την ποιότητα των πωλούμενων προϊόντων, για τον υγειονομικό έλεγχό τους, τις  απαιτούμενες πιστοποιήσεις κ.λ.π., θα βαρύνει εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά τον «ΠΑΡΑΓΩΓΟ». Ο «ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» επίσης φέρει αποκλειστικά ο ίδιος την ευθύνη για τη μεταφορά των συμφωνηθέντων προϊόντων στον τόπο παροχής με δικά του μεταφορικά μέσα και δικό του κίνδυνο.

6. Τυχόν αδιάθετη ποσότητα προϊόντων, μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, λόγω μη (έγκαιρης) προσέλευσης οποιουδήποτε εκ των παραγγελέων, συμφωνείται ότι θα βαρύνει τον τελευταίο που δεν προσήλθε (εγκαίρως) για την αγορά της παραγγελθείσας ποσότητας.

7. Ο «ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» υποχρεούται, μετά το πέρας της διαδικασίας διανομής, να διαθέσει δωρεάν ποσότητα του προϊόντος, στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ  ΘΕΡΜΗΣ, εφαρμοζόμενων αναλόγως στην περίπτωση αυτή των οριζόμενων στον όρο 5 του παρόντος. Εναλλακτικά, δύναται να συμβάλει μέρος των εξόδων προώθησης της διαδικασίας διάθεσης (πανό, αφίσες, υλικά κλπ.). Η απόφαση περί δωρεάς ή κάλυψης εξόδων προβολής λαμβάνεται κατόπιν συνεννόησης με την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ». Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ» αναλαμβάνει να απευθυνθεί στους υπευθύνους του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ώστε να παραλάβουν τις δωρεές. Τα παραστατικά των εξόδων προώθησης της διάθεσης (πανό, αφίσες, υλικά κλπ.) εκδίδονται στο όνομα του «ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ». Πέραν των ανωτέρων συνεννοήσεων, η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ» δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη φάση και με κανέναν τρόπο στη διάθεση των προϊόντων από το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ή/και στη διαδικασία κάλυψης εξόδων προβολής της διαδικασίας διάθεσης των προϊόντων.

8. Ο «ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» υποχρεούται να διαθέσει όσα άτομα απαιτούνται για τον έλεγχο και την εκφόρτωση της ποσότητας των προϊόντων που θα παραδίδεται σε κάθε αγοραστή –  καταναλωτή, για την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης (εφόσον απαιτείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο) σε κάθε αγοραστή – καταναλωτή και για την ασφάλεια των χρημάτων που θα της καταβάλλονται.

9. Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ» ΔΕΝ έχει καμία ευθύνη, κανένα κέρδος και καμία ανάμιξη κατά τα λοιπά στη διάθεση και πώληση του συμφωνηθέντος προϊόντος μεταξύ των αγοραστών και του «ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ». Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ» θα παρέχει μόνο διευκολύνσεις για την πραγματοποίηση της συμφωνούμενης πώλησης και διάθεσης την ημέρα εκείνη, μέσω εθελοντών της. Αποκλείεται οποιαδήποτε ευθύνη της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ» τόσο κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων όσο και κατά την εκπλήρωση όλων των κύριων και παρεπόμενων υποχρεώσεων του παρόντος.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s