Ποιες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν το «χαράτσι»

Αναδημοσιεύουμε από το tvxs.gr/node/10798 της 8/10/2012

———————

Λίστα μεγάλων επιχειρήσεων που πληρώνουν μειωμένο ή και μηδενικό «χαράτσι» έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα το απόγευμα, στον απόηχο της χθεσινής κατάληψης του κέντρου πληροφοριακών συστημάτων που έληξε με την παρέμβαση των ΜΑΤ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι «το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα» και ότι «οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απέχουν».

Κατήγγειλε επίσης τον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών που κλήθηκαν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο «χαράτσι», την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις είτε πλήρωσαν μειωμένο τέλος ακινήτων, -ακόμη και σε ποσοστό 60%-, είτε εξαιρέθηκαν του σχετικού μέτρου. Σε άλλες περιπτώσεις δε, επιχειρήσεις εμφανίζουν μειωμένο αριθμό του εμβαδού του κτιρίου, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Ενδεικτική είναι η περίπτωση τεσσάρων κτιρίων του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού, επί της λεωφόρου Κηφισίας. Στην πρώτη παροχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα τ.μ. από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρώ χαράτσι. Στη δεύτερη παροχή τα τ.μ. από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι. Στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ. Στην τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12.844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ έθεσαν τα παρακάτω ερωτήματα:

  • 1η Περίπτωση: Πως γίνεται και τι έγινε το Regency Kαζίνο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το 2011 χρεώνεται με ΕΕΤΗΔΕ με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του, με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και το ποσό που είχε χρεωθεί το 2011. Ανήκει στις Ουρσουλίνες;  Έχει ανάγκη στήριξης; Είναι φιλόπτωχο ταμείο;
  • 2η Περίπτωση: Πως γίνεται και γιατί το Καζίνο Πάρνηθας ενώ αρχικώς πλήρωσε, δεν πληρώνει ΕΕΤΗΔΕ; Ανήκει στην εκκλησία; Έχει ανάγκη στήριξης;
  • 3η Περίπτωση: Πως γίνεται και ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, δεν πληρώνει καθόλου χαράτσι; Είναι φιλανθρωπικό Ίδρυμα; Είναι βιομηχανία; Είναι εκκλησία;
  • 4η Περίπτωση: Πως γίνεται, τι γίνεται και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα δεν πληρώνουν χαράτσι; Έχει ανάγκη φιλανθρωπίας  ο κ. Γείτονας;
  • 5η Περίπτωση: Γιατί ενώ ο εκδοτικός Οργανισμός Λαμπράκη και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία μετά το δώρο Βενιζέλου πληρώνουν μειωμένο χαράτσι; Ο εκδοτικός οίκος Πήγασος δεν πληρώνει καθόλου; Αν η απάντηση είναι γιατί έχει βιομηχανικό ρεύμα, τι διαφορετικό βγάζει-κάνει-εκδίδει από τον ΔΟΛ και την Ελευθεροτυπία που να του δίνει την δυνατότητα να έχει βιομηχανικό ρεύμα;
  • 7η Περίπτωση: Πως γίνεται και το ΙΚΕΑ στα Σπάτα δεν πληρώνει; Οι Σουηδοί έχουν δική τους οικονομική ζώνη;

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ακόμη ότι αποτελεί εμπαιγμό και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και η ρύθμιση του νόμου 4047/2012 με την οποία οι χρεώσεις του ΕΕΤΗΔΕ για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 1.000 τ.μ. μειώνονται κατά 30% και άνω των 2.000 τ.μ. κατά 60%.

Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες με τη ρύθμιση αυτή έτυχαν εκπτώσεων στη χρέωση του τέλους. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι:

Lamda Olympia Village (The Mall), έκπτωση 1,4 εκατ. για τη διετία 2011-2012, Κηφισός Mall (River West), έκπτωση 811.332 ευρώ, Lamda Estate Development Μαρούσι (μείωση 162.124 ευρώ), Καρφούρ Μαρινόπουλος (-251.387 ευρώ), Θεραπευτήριο Υγεία (-211.488 ευρώ), Πόρτο Καρράς (-299.534 ευρώ και 107.476 ευρώ για δύο κτίρια), Media Markt (77.421 ευρώ), Πρόκτερ & Γκαμπλ (-148.002 ευρώ), Αττική οδός (-72.516 ευρώ), ΔΟΛ (-159.444 ευρώ), ενώ αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλο λέγοντας ότι πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα για σπίτι στο Π. Ψυχικό.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι τα ερωτήματα που γεννώνται χρήζουν διερεύνησης από τον εισαγγελέα και κάλεσε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να τοποθετηθούν επί του θέματος. Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το τέλος ακινήτων ελήφθη πριν ισχύσουν οι εκπτώσεις 30% – 60% για τις μεγάλες επιφάνειες.

Η απάντηση του Σκάι

Απαντώντας, ο Σκάι χαρακτήρισε ψεύδος την καταγγελία του κ. Φωτόπουλου, τονίζοντας ότι είναι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης και άρα σύμφωνα με το νόμο δεν καταβάλει τέλος ακινήτων. «Το μόνο σημείο για το οποίο ο Σκάι πληρώνει λογαριασμό είναι η κεραία στο Υμηττό», επισήμανε ο όμιλος.

Ανέφερε επίσης ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα μετά «τα συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία σε βάρος του».

Παράλληλα, ο Σκάι κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δέχτηκε απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα ο δημοσιογράφος του ου κάλυπτε το θέμα και αντέδρασε την ώρα της ανακοίνωσης των στοιχείων.

————————–

Σημαντική διόρθωση: απάντηση της ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕΒΕ

Το παραπάνω άρθρο, όπως σαφώς επισημαίνεται, αποτελεί αναδημοσίευση άρθρου που δημοσιεύτηκε στο http://www.tvxs.gr  To άρθρο του tvxs βασίστηκε σε στοιχεία που δόθηκαν σε συνέντευξη Τύπου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η εταιρία ΜΙΣΕΛΕΝ εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο διευκρινίζονται τα παρακάτω. Παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της Eλαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕΒΕ και  διαγράφουμε την αναφερόμενη ως «6η Περίπτωση» στην παραπάνω ανάρτηση.

Θα χαρούμε πάρα πολύ να λάβουμε αντίστοιχες διαψεύσεις και από τις υπόλοιπες αναφερόμενες στο δημοσίευμα του tvxs εταιρίες. Aν μη τι άλλο, αυτό θα αποδυκνύει ότι υπάρχει κράτος δικαίου σε αυτήν τη χώρα.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης, 11/10/2012

 

—————————

Εlastika Michelin S.A

 

Αθήνα, 09 Οκτωβρίου 2012

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Απάντηση σχετικά με τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ περί απαλλαγής της εταιρίας ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ AEBEαπό την καταβολή του τέλους ακινήτων.

Κύριοι,

Πριν από  24 ώρες και μετά την συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, το όνομα της εταιρίας ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕΒΕ συνδέθηκε με την απαλλαγή ή μη καταβολή του τέλους ακινήτου ΕΕΤΗΔΕ εντός των νομίμων ημερομηνιών και πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναμετέδωσαν τα όσα ελέχθησαν σε αυτή την συνέντευξη τύπου με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση ότι η ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕΒΕ δεν κατέβαλε το τέλος ακινήτου ή ότι απαλλάχθηκε από αυτό.

Η ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕΒΕ με την ανακοίνωση αυτή επιθυμεί να αντικρούσει αυτές τις δυσφημιστικές κατηγορίες και να διαβεβαιώσει ότι η εταιρεία κατέβαλε σύννομα το τέλος ΕΕΤΗΔΕ για το 2011 και αναμένει να λάβει από την ΔΕΗ το αντίστοιχο τέλος για το 2012. Όλα τα σχετικά παραστατικά σχετικά με την πληρωμή του τέλους από την εταιρία μας βρίσκονται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μη σύννομη/ανακριβή καταγγελία περί απαλλαγής της εταιρείας μας από την καταβολή του αναλογούντος τέλους ακινήτων στη ΔΕΗ.

Η εν λόγω δυσφημιστικού περιεχομένου δημοσίευση, είναι πλήρως ανακριβής και αναληθής και ζητούμε την άμεση διαγραφή  και διόρθωση της από όλα τα μέσα ενημέρωσης έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς προσβάλλει κατάφωρα το κύρος και τη φήμη της εταιρείας μας καθώς και την διάψευση της από μέρους της ΓΕΝΟΠ.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος της εταιρείας,  για την αποκατάσταση του κύρους και της φήμης της, που έχουν πληγεί σοβαρά με την ως άνω αδικαιολόγητη και μη σύννομη καταγγελία,

 

Για την ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕΒΕ,

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s