Στιγμές από τη διάθεση προϊόντων της 13/10/2012

Κάτι κάναμε! Διατέθηκαν 6 προϊόντα σε αρκετές εκατοντάδες νοικοκυριά: άλευρα, φακές, λάδι, ελιές, μέλι, λαχανικά. Σε αυτήν την προσπάθεια δοκιμάσαμε τις δυνατότητες που έχουμε για διάθεση πολλών ταυτόχρονα προϊόντων. Όλη η διαδικασία διάχυσης της πληροφόρησης των πολιτών έγινε με αποκλειστικά δικά μας μέσα και δικές μας δυνάμεις. Το κόστος κατασκευής των πανό κάλυψαν οι ίδιοι οι παραγωγοί που διέθεσαν τα προϊόντα τους. Οι τιμές των προϊόντων αλλά και η ποιότητα τους ήταν ασυναγώνιστες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι αγρότες των Βασιλικών πουλούσαν 5 ολόφρεσκα αγγούρια προς 1 Ευρώ… Οι παραγωγοί πούλησαν πολλαπλάσιες ποσότητες από αυτές που οι πολίτες είχαν αρχικά παραγγείλει μέσω της Επιτροπής μας.

Υπήρξε ατυχία με τη διανομή της πατάτας. Ο παραγωγός μας ειδοποίησε στις 7.30 πμ ότι παρουσιάστηκε αβαρία στο φορτηγό μεταφοράς. Παρά τις προσπάθειες το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε και τελικά αναγκαστήκαμε να ενημερώσουμε για την μη διάθεση της πατάτας. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία για να επαναλάβουμε τη διάθεση της πατάτας σε μερικές εβδομάδες. Λυπόμαστε για την ταλαιπωρία των πολιτών, κάναμε ότι ήταν δυνατό… Θα ενημερώσουμε όλους τους πολίτες για την επανάληψη της διάθεσης πατάτας.

Ευχαριστούμε το Δήμο Θέρμης και το συνεργείο του που μας έφερε την τέντα, τις καρέκλες και τα τραπέζια. Όπως σε κάθε διανομή προϊόντων, και αυτήν τη φορά οι παραγωγοί δώρισαν μέλι, αλεύρι, λάδι, ελιές, φακές και λαχανικά στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Συγκινητική και ενθαρρυντική ήταν η μαζική προσφορά φαρμάκων για το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης από τους πολίτες. Συγκεντρώθηκε μια μεγάλη κούτα φαρμάκων που αυθημερόν παραδόθηκαν σε εκπρόσωπο του Ιατρείου. Τα φάρμακα αυτά θα πάνε σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής των συνανθρώπων μας.

 

Αρκετά ΜΜΕ κάλυψαντο γεγονός. Η ΤV100 κάλυψε το γεγονός 2 μέρες πριν τη διάθεση των προϊόντων, η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχε το Σάββατο 12/10 πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για αντίστοιχες δράσεις στην περιοχή Θεσσαλονίκη με αναφορά και στη δική μας διανομή προϊόντων, το Alter και η ΕΤ3 κάλυψαν με συνεργεία το γεγονός επί τόπου. Αξίζει να επισημάνουμε ένα περιστατικό από τη συνέντευξη ενός εκπροσώπου της Επιτροπής μας σε δημοσιογράφο. Όταν ξεκίνησε λέγοντας «είμαστε η Επιτροπή της Θέρμης για το «χαράτσι», αυτό το κοινωνικά άδικο μέτρο…» και πριν ολοκληρώσει τη φράση του ο δημοσιογράφος τον διέκοψε λέγοντας «Α! Όχι! Εμείς δεν θέλουμε να μιλήσετε ενάντια στο χαράτσι…»

7.40 πμ: η Γραμματεία υποδοχής έτοιμη για το έργο της

Τα πρώτα αυτοκίνητα περιμένουν την έναρξη της διανομής

Αγοράζοντας μέλι

Μαρούλια, αγγούρια, κολοκυθάκια και μελιτζάνες κατευθείαν από το χωράφι

Το φορτηγό διανομής μελιού, δίπλα το φορτηγό διανομής λαδιού, παραδίπλα ο παραγωγός με τις ελιές. Τελευταίο δεξιά το άσπρο φορτηγό του παραγωγού με τις φακιές.

Το αλεύρι: εξαιρετική ποιότητα, ποικιλία ειδών και συσκευασιών

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s