Έκθεση μαθητή Δημοτικού Σχολείου για τη ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του…

Αναπαράγουμε από το ιστολόγιο http://anergoidimosiografoi.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8891.html

Τα όσα έζησαν όταν η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα σε δεκάδες σπίτια της περιοχής έγραψαν σε έκθεσή τους μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης την οποία ο δάσκαλός τους μαζί με μία σχετική επιστολή την έστειλε στον Συνήγορο του Παιδιού.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δάσκαλος Άγγελος Χατζηνικολάου στην επιστολή του, υπάλληλοι της ΔΕΗ με συνοδεία ΜΑΤ έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς καμία ενημέρωση σε ολόκληρα τετράγωνα της συνοικίας του Δενδροποτάμου προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αντίδραση των μαθητών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
«Εμάς μας έκοψαν το ρεύμα και δεν έχουμε φροντίδα. Το ηλεκτρικό ρεύμα όπως και το νερό είναι αγαθά και αν τα στερήσουμε από τους ανθρώπους θα κινδυνέψει η ζωή τους» έγραψαν μεταξύ άλλων στην έκθεσή τους οι μαθητές προσθέτοντας ότι οικογένειες συμμαθητών τους αναγκάστηκαν να πετάξουν όλα τα φαγητά από τα ψυγεία τους.
Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Χατζηνικολάου προς τον Συνήγορο του Παιδιού αναφέρει μάλιστα ότι ανάμεσα στις οικογένειες που τους κόπηκε το ρεύμα είναι και πολύτεκνες οικογένειες μαθητών της τάξης με 5, 6 και 7 παιδιά. «Το ομαδικό και πρωτόλειο κείμενο γραμματισμού των παιδιών της τάξης, που συνοδεύει την επιστολή, περιγράφει με ενάργεια τη μεθοδικότητα της παρέμβασης της ΔΕΗ» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χατζηνικολάου και προσθέτει ότι θεωρεί «αυτονόητη την παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού προς τις υπηρεσίες της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού στα σπιτιών των παιδιών του Δενδροποτάμου».
ekthesi mathiti

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s