Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε και στους διωκόμενους της Ευκαρπίας

H Eπιτροπή μας έγινε κοινωνός παρεμβάσεων που αφορούν τις διαμαρτυρίες του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης και τους συλληφθέντες της Ευκαρπίας.

Η Επιτροπή μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης που σκοπό έχουν τη διατήρηση της μονάδας της εν λόγω εταιρίας στη Νέα Ραιδεστό. Πολλοί από τους εργαζόμενους ζουν στο Δήμο μας, είναι συμπολίτες μας και άμεσα βιώνουμε τις αγωνίες τους. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέες απολύσεις οι οποίες, όπως επισημαίνει και η Εξώδικη Διαμαρτυρία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης, «θα προσθέσουν νέους ανέργους στις λίστες ανεργίας, οικογένειες θα οδηγηθούν στην ανέχεια και θα ενταθούν τα υπάρχοντα κοινωνικά προβλήματα στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και στην εθνική οικονομία».

Επιπλέον, η Επιτροπή μας εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους της Ευκαρπίας που δικάζονται στις 18/2. Η Επιτροπή μας δεν εκφέρει θέση για το ζήτημα του ΣΜΑ αυτό καθαυτό. Θεωρεί όμως αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται για τα ζητήματα που τους αφορούν. Ζητήματα που δεν μπορούν να λυθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η πολιτεία δεν μπορεί να απαιτεί το σεβασμό των πολιτών στους θεσμούς αν δεν σέβεται η ίδια τους πολίτες της.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s