Πλήρης και οριστική δικαίωση των πολιτών: παράνομες οι αποφάσεις για το ίδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος»

Πολλοί από εμάς είχαμε κινητοποιηθεί πριν από 4 χρόνια για τις παράνομες προσπάθειες καταπάτησης δασικής έκτασης στα όρια των Δήμων Πανοράματος και Θέρμης από το Ίδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος». Το εν λόγω ίδρυμα σκόπευε να κτίσει μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σε δασικές πλαγιές λίγες εκατοντάδες μέτρα βορειότερα των ορίων του Δήμου Θέρμης, εντός των ορίων του Δήμου Πανοράματος. Όσοι αντέδρασαν στην καταπάτηση δεν ήταν αντίθετοι στη δημιουργία μιας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων. Επισήμαναν όμως ότι η μονάδα θα μπορούσε να χτιστεί κάπου νόμιμα και να μην αποτελέσει αφορμή και για άλλες καταπατήσεις.

Συμπαραστάτες μας βρέθηκαν λίγοι (οι «γνωστοί» λίγοι) εντός του Δήμου Θέρμης, του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από καρδιάς τους ευχαριστούμε. Βρεθήκαμε μαζί τους στις δενδροφυτεύσεις, όλοι θυμόμαστε…

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η τελική απόφαση. Οι 5 αποφάσεις που συνδέονται με την ανέγερση του Ιδρύματος είναι παράνομες και ακυρώνονται.  Συγκεκριμένα ακυρώνονται οι σχετικές με το Ίδρυμα: (α) αποφάσεις του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, (β) η σχετική άδεια οικοδομής της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, (γ) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, (δ) πράξη του Προϊσταμένου της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s