Ψήφισμα της Επιτροπής μας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας

H Eπιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης εκτιμά ότι η παύση λειτουργίας της ΕΡΤ με αυταρχικές μεθόδους που δεν συνάδουν σε δημοκρατικά πολιτεύματα συνιστά μια απειλή για τη δημοκρατία. Η ΕΡΤ δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Η λύση όμως των προβλημάτων δεν μπορεί να γίνει μέσω της ακύρωσή της αλλά με την αποδέσμευσή της από τον ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι της ΕΡΤ έδειξαν αυτές τις 5 μέρες τι μπορούν να προσφέρουν: ποιότητα, κριτικό λόγο, πολιτισμό.

Από την ΕΥΑΘ, τα μεταλλεία στις Σκουριές, τους πολιτιστικούς οργανισμούς των ΟΤΑ, τα νοσοκομεία και μέχρι την ΕΡΤ βιώνουμε τον παραλογισμό του κυβερνητικού αυταρχισμού. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο!

Ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με πλήρες πρόγραμμα, ως ανεξάρτητης από πολιτικές σκοπιμότητες και διαφημιστικές ομηρείες και συνταυτισμένης με τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία, τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία, την πλουραλιστική ενημέρωση, τη σύγχρονη δημιουργία και την πολιτισμική καινοτομία. Χαιρετίζουμε ειδικά τα τοπικά μας δημόσια ραδιόφωνα και την ΕΡΤ3. Είμαστε εδώ και θα διαφυλάξουμε τη δημοκρατία!

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s