Ποιοί υποστηρίζουν τους «μεσάζοντες»;

Αναπάντητα τα ερωτηματικά για τις επιθέσεις που δέχθηκε το κίνημα απευθείας διάθεσης προϊόντων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Ωραιόκαστρο και στο Δήμο Θερμαϊκού. Ένα είναι βέβαιο: ο Μάιος είναι πολύ κοντά και οι πολίτες έχουν μνήμη.

Προωθούμε τη σχετική με τις διώξεις απόφαση του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς και της Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς. Θα συζητήσουμε το θέμα στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής μας.

——————————–

prokudin-gorsky-imperial-russia-colour-photos-preview

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου

 

Το κίνημα της απευθείας διάθεσης προϊόντων γεννήθηκε και εξαπλώθηκε ως απάντηση στις χρόνιες παθογένειες της λειτουργίας της αγοράς (κυριαρχία καρτέλ και ισχυρών ομίλων σε χονδρικό και λιανικό εμπόριο, εκφυλισμός, αδιαφάνεια, διαφθορά του  θεσμού λαϊκών αγορών κ.α)  .

Η μαζική έκφραση του, δράσεις που είναι ευρύτερα γνωστές ως «αγορές χωρίς μεσάζοντες», υλοποιούνται  από εκατοντάδες συλλογικότητες σε όλη τη χώρα και συναντούν την απόλυτη συναίνεση και στήριξη των καταναλωτών που συμμετέχουν μαζικά σε αυτές.

Το κίνημα επιχειρεί να δώσει διέξοδο στους παραγωγούς, τους οποίους το θεσμικό και νομικό πλαίσιο κρατά εγκλωβισμένους και εξαρτημένους από τους κάθε είδους μεσάζοντες, να διαμορφώσει δίκαιες τιμές, να προωθήσει την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και να δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των καταναλωτών και των παραγωγών.

Η όποια επιθετική στάση αιρετών και θεσμικών οργάνων της Πολιτείας που προσπαθούν να καταστείλουν αυτό το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης , είναι απόλυτα αναντίστοιχη της βούλησης και των αναγκών της κοινωνίας. Είναι επίσης απόλυτα προσχηματική η αναφορά στο υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, για την αιτιολόγηση των κατασταλτικών μέτρων , ένα πλαίσιο που ενώ αμφισβητείται ευρύτατα, δεν ανατρέπεται, επιβεβαιώνοντας την έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τη συλλογικότητα του Ωραιοκάστρου

Καταδικάζουμε τα κατασταλτικά μέτρα

 

Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς

Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s