Αλληλεγγύη στην Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων – φαλήρου – σχολής τυφλών

Αναπαράγουμε από το ιστολόγιο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών, Ευζώνων, Φαλήρου  (http://syneleysistef.wordpress.com)

Σε αντίθεση με το παρακάτω πρόβατο εμείς ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ και θα ασχολούμαστε!

Μην ασχολείσαι, σφάζουν τους άλλους

 

———————————————-

αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας 13/02/2013

η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας
την κυριακή 10/2/13 η δημοτική αστυνομία θεσσαλονίκης μαζί με την ελληνική αστυνομία κατέστειλαν την «αγορά απευθείας διάθεσης προϊόντων» που διοργανώνει η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ευζώνων – φαλήρου – σχολής τυφλών.
ο λόγος αρχικά ήταν η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, η παράνομη στάθμευση στο πλακόστρωτο του πάρκου, η τοποθέτηση “ακαλαίσθητων” πάγκων. αιτία, όπως ανέφεραν τελικά, ήταν η μήνυση για διοργάνωση «παράνομης» λαϊκής αγοράς που κατέθεσε η ομοσπονδία συλλόγων παραγωγών «λαϊκών» αγορών μακεδονίας.
ο δήμος θεσσαλονίκης, μη παραχωρώντας άδεια για τη χρήση του χώρου, ουσιαστικά έδωσε την άδεια στην αστυνομία για να σταματήσει μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης στον εξευτελισμό, μια κίνηση βοήθειας προς τους γείτονες μας που έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, μια διαδικασία δημιουργίας σχέσεων αμοιβαιότητας, εμπιστοσύνης και ανθρωπιάς.
κύριοι του δήμου και της κυβέρνησης, η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων προσπαθεί να κάνει τη γειτονιά μας ανθρώπινη και οικεία, να βελτιώσει τη ζωή μας σε αυτή με συλλογικό τρόπο αλλά και να καλύψει τα κοινωνικά κενά που δημιουργεί η τρέχουσα πολιτική, πετώντας στο περιθώριο οικογένειες.
εμείς δεν μπορούμε να ζούμε σε μια γειτονιά όπου γνωρίζουμε ότι οι συνάνθρωποί μας αλλά και εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ζωής.
δε θα σταματήσουμε την αλληλεγγύη μας επειδή υπάρχει νομικό κενό.
κανένας μόνος και καμία μόνη στην κρίση!

 Σας προσκαλούμε να συζητήσουμε για την καταστολή των συνελεύσεων/πρωτοβουλιών/επιτροπών γειτονιάς και να συναποφασίσουμε τρόπους αντίδρασης, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά παρεμπόδισης των αγορών απευθείας διάθεσης προϊόντων σε θέρμη, κέντρο και φάληρο. η συνάντηση θα γίνει την πέμπτη 14 φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Ένωστης Τυφλών Β.Ε., στο ισόγειο της οδού Κολοκοτρώνη 4 (απέναντι από τη Σχολή Τυφλών).

είναι σημαντικό να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε